​Tays Keskussairaalan opas omaan kännykkään Tampereen päivänä 28.9.

23.9.2019

Tays Keskussairaalan alueelle on valmistunut mobiilikäyttöinen opaskartta, joka otetaan käyttöön 28. syyskuuta. Kartan toteuttamisessa ovat olleet mukana Tays, City-IoT -hanke ja Citynomadi Oy.

Kartan pilottiversio julkaistiin kesällä, jolloin sairaalan henkilökunnalta kerättiin palautetta kartasta. Kartta viimeisteltiin palautteen pohjalta, ja on pian kaikkien alueella liikkuvien apuna.

Opaskartta on Tampereen päivästä lähtien esillä Taysin kosketusinfonäytöillä, ja opaskartta on myös potilaiden ja vierailijoiden käytettävissä omassa matkapuhelimessa osoitteessa www.tays.fi/kartta. Kartan käyttäminen ei edellytä sovelluksen lataamista.

Kartta mahdollistaa oman sijainnin tarkistamisen eli paikantamisen sairaala-alueella, kun puhelimen sijaintitoiminto on kytketty päälle. Englanninkielinen opastus tulee saataville myöhemmin.

Kartan tietoja päivitetään avoimen rajapinnan kautta sekä Taysista että Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssestä. Pohjakarttana käytetään Open Street Mapia, johon tuodaan päivityksiä suoraan Taysin alueen uudistusten edistyessä. Päivittyviä tietoja ovat muun muassa kävelyreitit.

Tutustu Taysin opastukseen! Tampereen päivän aikana lauantaina 28.9. klo 10-13 Taysin palveluneuvojat opastavat uuden kartan käytössä Taysin uuden pääaulan avajaisissa eli Taysin uutta -tapahtumassa.

Kuva sovelluksesta

Karttasovelluksesta voi etsiä rakennuksien ja yksikköjen sijainteja, sisäänkäyntejä, alueen oheispalveluita kuten kahviloita ja ravintoloita sekä bussiaikatauluja ja autojen ja polkupyörien pysäköintipaikkoja.