HealthHUBissa juhlittiin 4-vuotista toimintaa

19.6.2019 (Muokattu 25.11.2019)

Nelivuotissyntymäpäiviä juhlittiin 14.6. digitaalisen terveydenhuollon konferessin HIMSSin kuulumisten säestyksellä. Monet HealthHUBin yhteisöön kuuluvat yritykset olivat mukana Helsingissä HIMSSissä 11.-13.6. esittelemässä innovaatioitaan ja luomassa kontakteja.

Kehitysjohtaja, HUB Manager Reijo Itkosen johdolla kohotettiin onnittelumalja 4-vuotiaalle HealthHUBille.


Moodmetricin CEO Niina Venho kertoi, että HIMSSissä saatiin yhteyksiä muun muassa tutkijoihin, työterveyshuollon asiantuntijoihin ja sairaaloiden edustajiin. Mukaan tarttui erittäin hyviä kontakteja, ständillä oli jatkuvasti vilkasta ja paljon kansainvälistä kohdeyleisöä. Kiinnostuneimmat keskustelijat Moodmetricin ständillä olivat Iso-Britanniasta, Saksasta ja Tanskasta.


Movendoksen toimitusjohtaja Arto Leppisaari ei itse ollut mukana HIMSSissä, mutta välitti yrityksen kokemukset. Movendos Heath Platform -sähköisen asioinnin kokonaisratkaisu herätti kiinnostusta, koska nyt ollaan selkeästi siirtymässä yksittäisistä siiloratkaisuista loppukäyttäjää paremmin palveleviin asiointiportaaleihin.


HeathHUBin yhteistyökumppani, terveys- ja hyvinvointialan startup-yhteisö Upgraded tarjoaa "hubilaisille" vaikkapa työtilaa päiväksi Helsingissä sekä kontakteja, kertoi community manager Iiris Tyni. Iiris muistutti startup-yrityksiä myös heidän jäsenyydestään, jonka kautta yritykset saavat käyttöönsä useita etuja ja palveluita. Luvassa on myös Health Talks -tilaisuuksia, joista osa tullaan todennäköisesti pitämään Tampereellakin, HealthHUBissa.

Tays TKI-keskuksen kehityspäällikkö Kari Salomaa pohdiskeli, mitä sosiaali- ja terveystietojen käyttöä säätelevä toisiolaki käytännössä tarkoittaa. Tietojen yhdistelyn eri rekistereistä voi tehdä vain viranomainen, ja yhdistetty data säilytetään tällä tietoa viranomaisten ylläpitämässä ympäristössä. Tulevaisuudessa ratkaistavaksi tulee myös tietojen hinnoittelu. Salomaa toivoi, että Suomen arvokasta dataa ei myydä pilkkahinnalla kaupallisille toimijoille.

Osallistujat kuulivat myös Sensotredin perustajan Mikael Rinnemäen ja TherMidaksen toimitusjohtaja Raimo Mansikkaojan kokemuksia HIMSSistä. Lisäksi Happy Textilesin perustaja Marja Kuutti-Sopanen kertoi Helsingissä marraskuussa Happy Textiles Bazaar -tapahtumasta, joka tuo yhteen teknologia-alan, tekstiilialan ja muotoilun osaajia ja yrityksiä.

Liitteet