Stream Startup Festival: enkelisijoittajia, tiimiarviointia ja verkostoitumista

19.10.2018 (Muokattu 19.10.2018)

​Ensimmäinen Stream Startup Festival järjestettiin 9.10.2018 Tampereen Hiedanrannassa. Ainutlaatuinen ohjelmakokonaisuus toi yhteen startup-yrittäjät, sijoittajat ja yritystoiminnan asiantuntijat eri maista.

Ohjelmassa oli työpajoja, esitelmiä, paneelikeskusteluja, tiimiarviointeja, verkostoitumista ja kahdenkeskisiä tapaamisia. Streamiin osallistui päivän aikana 255 startup-yritystä, 35 sijoittajaa ja 160 yritystä. Kaiken sujuvuudesta vastasi 80 vapaaehtoista järjestäjää. Tapahtuman aikana pidettiin 183 kahdenkeskistä tapaamista Deal Roomissa.

Startupeilla oli tilaisuus kuulla ja tavata asiantuntijoita sijoitustoiminnan ja yrittäjyyden maailman huipulta. Israelilaiset enkelisijoittajat ja sarjayrittäjät Gideon Y. Ben-Zvi, Eran Yarkoni ja Tamir Huberman mm. avasivat syitä siihen, miksi Israel on maailman johtava maa startup-yritysten ja menestyvien teknologiaosaajien määrässä suhteessa väkilukuun, eli mikä on Israelin menestyksen salaisuus.

Psykometrinen arviointi tiimin vahvuuksista ja heikkouksista kiinnosti

Suurta mielenkiintoa herätti psykometrinen arviointi startup-tiimin vahvuuksista ja heikkouksista. Arviointimenetelmän on kehittänyt suomalainen enkelisijoittaja ja sarjayrittäjä Ossi Numminen yhdessä psykologien kanssa. Streamissa testattiin tällä menetelmällä toistakymmentä standitiimiä. Ammattipsykologin näkemys koetestien jälkeen oli, että testeillä on todella erotuskykyä tiimien arvioinnissa. Numminen piti tilaisuudessa myös kaksi workshopia aiheesta, toisen israelilaisten sijoittajien kanssa.

  • -Kun he kuulivat luomastani konseptista, jolla kriteeristön pohjalta voidaan tehdä psykometrisiä testejä, toinen sanoi heti haluavansa testata sitä Israelissa, Ossi Numminen kertoo.

Startup of the Year –palkinto BrainCare Oy:lle

Streamin iltatilaisuudessa jaettiin Startup of the Year in Pirkanmaa 2018 -palkinto, jonka sai HealthHUBin jäsenyritys BrainCare Oy. BrainCare kehittää epilepsiapotilaiden elämänlaatua parantavia sovelluksia. Nyt kehityksessä on implantti aivosähkökäyrän pitkäaikaiseen monitorointiin.

Lue lisää: https://streamfestival.org/'

Kuvia tapahtumasta: