Wearables -verkosto keräsi jälleen yhteen alan asiantuntijat

27.3.2018 (Muokattu 27.3.2018)

Mittaus- ja älytoimintoja tekstiileihin ja muihin joustaviin materiaaleihin valmistavat yritykset ja muut alan toimijat tapasivat HUBissa kolmannen kerran. Ohjelmassa oli asiantuntijapuheenvuoroja ja verkostoitumista.

Tämänkertaisessa tapaamisessa oli jälleen paikalla HUBin täydeltä osallistujia. Ohjelmassa oli asiantuntijapuheenvuoroja sekä verkostoitumista.


Ammattilaiset kaipaavat analysoitua tietoa

Kirurgian apulaisprofessori Niku Oksala peräänkuulutti lääketieteen asiantuntijoiden mukaanottoa tuotekehitysvaiheessa. "Tampereen yliopiston lääketieteen opiskelijoista 30 % on käynyt TTY:n kursseja eli nykyään jo opiskelijoilla on hyvät valmiudet yhdistää lääketiedettä ja teknologiaa", Oksala sanoi. Hänen mielestään on tärkeää myös ymmärtää se, että kun tuotetaan palveluja ja teknologisia ratkaisuja ammattilaisille, niin kuluttatutkimusten tulokset eivät riitä lähtökohdaksi. "Luvut eivät itsessään enää auta, sillä ammattilaiset ovat täynnä niitä. Meitä hyödyttävät eniten ne analyysit, joissa on jo valmiiksi älyllistä sisältöä," hän perusteli. Lisäksi oleellista on saumaton kytkeytyvyys ekosysteemin muiden jäsenten kanssa.

Tampere Health and Assistive Technology LAB:stä tukea alan toimijoille

Tampere 3 on perustanut yhteisen laboratorion opiskelijoille, yrittäjille ja kaikille alalla toimiville. HEAT Lab keskittyy kaikkeen ihmiskehosta mitattavaan materiaaliin ja sen analystointiin. Laboratorio sopii myös käytettävyystutkimuksen tekemiseen ja sen puitteissa tarjotaan myös terveysteknologista opetusta. Laboratorion kautta pieni yritys voi tehdä maksutonta yhteistyötä. Tulevaisuudensuunnitelmassa on palvelujen tuotteistaminen sekä tutkijapankin muodostaminen.

Kaikkien esiintyjien presentaatiot ovat ladattavissa tämän linkin kautta.

Loistavaa palautetta osallistujilta

Osallistujien verkostoon ja tapahtumaan liittyvä palaute on ollut poikkeuksetta hyvin positiivista. Monen mielestä verkoston arvo on siinä, että kaikki toimijat ovat saman katon alla, jolloin verkostointi ja keskustelu on vaivatonta. Myös asiaohjelmaa kehuttiin seuraavalla kommentilla: "Saan hyvän puolen päivän katsauksen siihen, mitä alalla tapahtuu niin Tampereella kuin koko Suomessa." Kasvokkaisia tapaamisia ja ajankäyttöä pidettiin myönteisenä, sillä verkostossa pystyy näkemään niitä, joita ei päivittäisessä työssä ehdi tapaamaan. Myös verkoston ilmapiiriä kuvattiin myönteiseksi ja avoimeksi.

Eräs yrittäjistä kuvasi osallistumistaan näin: "Koen, että tässä verkostossa olemme kaikki toimijat ja yrittäjät samalla viivalla. Meillä on Suomessa aika lyhyt yrittäjyyshistoria ja voimme olla ujoja ottamaan yhteyttä toisiimme. Näissä tapaamisissa on helppo keskustella ja solmia yhteyksiä kaikkiin alan toimijoihin. Pidän Wearables-verkoston tapaamisia erittäin hyvinä ja toivon, että ne saavat jatkoa."Kiitos kaikille esiintyjille! Vasemmalta ylärivistä: Sami Lakka, Matti Mästysalo, Marja Kuutti-Sopanen, Terho Lahtinen ja Harri Katajisto.

Alhaalla vasemmalta: Satu Rajala ja Mikael Rinnetmäki.