FinnMedi Oy mukana sydänpotilaiden uudessa toimintamallissa

2.3.2018 (Muokattu 2.3.2018)

Sydänpotilaiden hoitopolku sujuvoituu Tampereen kaupungin, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tays Sydänsairaalan uuden hoitopolun myötä. Myös kolmatta sektoria edustava Hämeenmaan Sydänpiiri on mukana mallissa, samoin rahoittajana toimiva Sitra.

Etua niin potilaille kuin veronmaksajillekin

Uuden toimintamallin tavoitteena on tarjota yhteinäinen ja läpinäkyvä hoitomalli vaikuttavasti ja kustannustehokkaasti. Mukana olevat toimijat, Tampereen kaupunki, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Tays Sydänsairaala, ovat yhdessä vastuussa hoitokokonaisuuden suunnittelusta, toteuttamisesta ja ohjaamisesta sekä jakavat sen tuottamiseen liittyvät riskit ja hyödyt.

”Uudesta lähestymistavasta hyötyvät kaikki tahot, varsinkin asiakas ja veronmaksajat. Arvioimme, että vuositasolla uusi malli voi tuottaa merkittäviä säästöjä samalla kun asiakkaan hoitokokemus paranee”, kertoo Tampereen kaupungin hallintoylilääkäri Arto Lemmetty.

”On aika pyrkiä eroon hajanaisesta palveluverkosta. Tämä on asiakkaan sekä hoidon toteuttajien ja järjestäjien etu. Malli soveltuu monien sellaisten sairauksien hoitoon, jossa on osallisena useita tahoja. Hyviä esimerkkejä ovat diabeteksen, syöpätautien ja mielenterveyden häiriöiden hoito”, kertoo Sitran johtava asiantuntija Kimmo Haahkola. ”Tämä on Suomessa ensimmäinen käytännön sovellus, jossa kootaan yhteen kaikki eri palveluntuottajat ja järjestöt. Mallia voidaan hyödyntää jatkossa myös muissa maakunnissa”, jatkaa Haahkola.

Tampereen kaupunki haluaa näyttää suuntaa uudenlaisten toimintamallien käyttöönottamisessa. "Emme halunneet jäädä odottamaan sote-uudistuksen loppuunsaattamista, vaan päätimme edetä asiassa, sillä tarve uudenlaiselle toimintatavalle oli ilmeinen. Taustalla on vuosien valmisteleva työ, jossa on hyödynnetty järjestelmällisesti muun muassa aiheesta tehtyjen tutkimusten ja selvitysten tuloksia. Ongelmakohdat, jotka täytyy ratkaista, olivat siten jo tiedossa", sanoo Lemmetty.


Lisätietoja: FinnMedi Oy:n kehityspäällikkö, Marco Roth, etunimi.sukunimi@finnmedi.com, 040 800 7865 sekä Tampereen kaupungin että SITRAn lehdistötiedotteista.

https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankoht...

https://www.sitra.fi/uutiset/uusi-toimintamalli-sy...