Physilect Oy keskittyy uusiin kuntoutusratkaisuihin

12.1.2018 (Muokattu 12.1.2018)

Virtuaali- ja etäfysioterapiaan keskittyvällä Physilect Oy:llä on monta rautaa tulessa niin olemassa olevan tuotteen kuin uusien avauksien suhteen. Tapio Jakobsson, Director, Business Development, kertoo yrityksen kuulumisista.

Monipuolista osaamista kahdessa maassa

Physilect Oy on perustettu vuonna 2015. Tuotekehitys tapahtuu Pietarista käsin. Yrityksellä on varsin pitkä tausta työskentelystä liikkeentunnistuksen parissa, mistä on seurannut vahvempi panostus kuntoutukseen ja fysioterapiaan. Suomessa Physilectin tiimiä ollaan parhaillaan laajentamassa osa-aikaisilla fysioterapeuteilla ja muilla asiantuntijoilla.

Tapio Jakobssonilla on vahva terveysteknologian tausta sekä opinnoista että aiemman työkokemuksensa perusteella. Tämän vuoden alusta hän on toiminut myös sivutoimisena hyvinvointiteknologian opettajana TAMK:ssa.

Tuotteella useampi käyttötarkoitus

Physilect-tuote mahdollistaa turvallisen ja tehokkaan kuntoutuksen potilaan kotioloissa. ”Käytämme hyväksi liiketunnistustekniikkaa, joka tunnistaa ihmiskehon tärkeimmät nivelpisteet. Tuotteemme käyttäjä saa ohjausta välittömästi ammattilaisen määräämiä harjoitusliikkeitä suorittaessaan”, kuvailee Jakobsson. Tuotetta voi käyttää yhdessä fysioterapeutin kanssa, jolloin ammattilainen voi mitata esim. tasapainoaistin toimintaa sekä liikeratojen laajuuksia. Pelillisyys voi houkutella iältään nuorempia asiakasryhmiä ja auttaa ikäihmisten aktivoinnissa. Lisäksi hyvin tarkka liikkeentunnistus ja -mallinnus edesauttaa myös urheilijoiden valmennuksessa ja kuntoutuksessa. ”Monipuolinen tuoteratkaisumme ja useat mittaamistoiminnot tarjoavat lupaavia käyttötarkoituksia, ja tässä vaiheessa tutkimmekin, mihin erityisesti panostamme tulevaisuudessa”, Jakobsson sanoo.Terveydenhuolto ja digitalisaatio Suomessa

Jakobssonin mukaan Suomessa on hyvin myönteinen asenne digitalisaatiota kohtaan: ”Viime vuosina on tapahtunut selvää edistymistä ja monen terveydenhuollon palveluntuottajien strategioissa puhutaankin digitaalisista ratkaisuista ja digitalisaatiosta. Haasteita on toki käytännön tasolla, mutta tahtotila on ehdottomasti positiivinen”.

Physilectin tuote tarjoaa kuntoutuksen kentälle aivan uudenlaisia ratkaisuja. Jakobsson sanoo, että yrityksen tunnettuuden ja näkyvyyden eteen täytyy tehdä työtä, jotta ylätason kiinnostus saadaan muutettua konkretiaksi. Myyntityön tueksi Physilect on osallistui viime syksynä mm. Future Care ja Digital Silver –tapahtumiin sekä MindTrekiin, jossa yritys oli kutsuttuna puhujavieraana.