Neuro Event Labs voitti Digital Health -KasvuPolun

7.6.2017 (Muokattu 8.6.2017)

HealthHUBin jäsenyritys Neuro Event Labs voitti toukokuun lopussa pidetyn Digital Health –KasvuPolun. Yritys pääsee syksyllä pidettävään finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

Palvelun ytimessä etämonitorointi

Neuro Event Labsin on erikoistunut epilepsiapotilaiden kotona tapahtuvaan etämonitorointiin. Palvelun avulla tuotetaan kohtauksiin liittyvää tietoa hoitavalle lääkärille, joka pystyy tiedot saatuaan suunnittelemaan potilaalle yksilöllisen hoitopolun paremmin, tarkemmin ja nopeammin. Toimivamman hoidon myötä potilaan elämänlaatu paranee ja ideaalitapauksissa hän pystyy jatkamaan esim. työssäkäyntiä jos sairaus on estänyt sen aiemmin. ”Potilaista alle 10% muistaa yöllä tapahtuneita kohtauksia, eivätkä he pysty kovinkaan tarkkaan kuvailemaan lääkärille kohtauksen kestoa, voimakkuutta ja tyyppiä. Kohtaushistorian ymmärtäminen on lääkärille tärkein informaatio hoitopolkua suunnitellessa. Etämonitoroinnin avulla saamme pidemmältä ajalta tietoa myös yöllisistä kohtauksista, jotka vaikuttavat suurestikin päiväaikaiseen vireystilaan. Tämän tiedon avulla lääkäri pystyy suunnittelemaan yksilöllisesti toimivimmat hoitotoimenpiteet kohtausten poistamiseksi ja niiden vaimentamiseksi. Näiden avulla myös yleinen vireystila saadaan paremmaksi”, selventää Neuro Event Labsin toimitusjohtaja Kaapo Annala.


Ensimmäinen rahoituskierros syksyllä

Neuro Event Labsin suunnitelmissa on ensimmäisen rahoituskierroksen järjestäminen syksyllä. ”Etsimme rahoittajaa, jolla on kokemusta palveluiden kansainvälisestä skaalaamisesta. Alueellisesti Eurooppa on ensimmäinen tavoitteemme, sen jälkeen muu maailma,” kertoo Annala.

Alkuvuodesta yritys on keskittynyt tuotteen viimeistelyyn ja hienosäätöön, mutta myös yhteistyön aloittamiseen ja tuotteen käyttöön suomalaisissa sairaaloissa. ”Olemme onnistuneet kohtauttamaan tekniset insinöörit ja neurologit. Yhdessä saamme aikaan mahtavia juttuja”, summaa yrityksestään silminähden innostunut Annala.
Kuvassa Neuro Event Labsin tj Kaapo Annala (oikealla) ja Sensoftia Oy:n tj Antti Väänänen. Sensoftia sai Digital Health -KasvuPolun kunniamaininnan ja pääsee niin ikään syksyllä pidettävän KasvuPolun finaaliin.

Lisätietoja KasvuOpenin lehdistötiedotteesta ja http://neuroeventlabs.com/