link

@podium

@podium Oy tuottaa ja kehittää digitaalisia ratkaisuja suomalaisten urheilijoiden kehittymisen seurantaan ja verkko-oppimisen hyödyntämiseen urheilutoimijoiden osaamisen vahvistamisessa. Yrityksen toiminta perustuu urheilutoimijoiden kanssa tapahtuvaan tiiviiseen yhteistyöhön, jossa toiminnan keskipisteenä on urheilijan valmentautuminen.

@podium palvelu koostuu huippu-urheilussa kehitetystä eLogger harjoituspäiväkirja- ja kehittymisenseurantasovelluksesta sekä digitaalisten opppimisratkaisujen sovellutuksista. @podium:a kehitetään yhdessä lajiliittojen, valmennuskeskusten ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) kanssa.

Lue lisää meistä: www.atpodium.com
Ota yhteyttä: petri@atpodium.com

link

BrainCare

BrainCare on Tampereen teknillisen yliopiston spin-off -yritys ja perustettu vuonna 2013. BrainCare on keskittynyt tarjoamaan yksilöllisiä ratkaisuja parantamaan vaikeahoitoista epilepsiaa sairastavien elämänlaatua.

Joka vuosi diagnosoidaan noin 2,4 miljoonaa uutta epilepsiatapausta, joiden joukosta noin 30% tulee sairastamaan vaikeahoitoista epilepsiaa, joka ei vastaa hyvin nykyisiin hoitomuotoihin. BrainCare tarjoaa työkaluja, joiden avulla saadaan lisää mittausdataa paremman diagnoosin tekemiseksi ja potilaan elämän helpottamiseksi.

Lue meistä lisää: www.braincare.fi

link

Citynomadi

Citynomadi Oy on tiedon ja toiminnan karttavisualisoinnin asiantuntija. Kaikella tiedolla on paikkansa, myös kartalla. Toteutamme räätälöityjä karttoja sekä sisälle että ulkotiloihin. WellNomadi innostaa ihmisiä lähtemään ulos kävelylle joko yksin tai ryhmässä. Hyvinvointireitti voi olla terveydenhuollon hoitosuositus,tai sosiaalisen kanssakäymisen työkalu. Ihmisen liikunnan tarve ja suorituskyky vaihtelevat iän, elämäntilanteen ja terveydentilan mukaisesti, ja motivoiva WellNomadi tarjoaa ratkaisun erilaisiin elämäntilanteisiin.

Erityisesti pelillisyys motivoi ihmisiä liikkumaan. Kehitämme pelikonseptiamme, jossa liikutaan luonnossa tai kaupunkiympäristössä ja samalla, kun kerätään pisteitä, pelaaja kerää elämyksiä. Elämys voi olla raikas havumetsän tuoksu tai kaupunkiin juuri ilmestynyt seinämaalaus. Tarjoamme hyvinvoinnin toimijoille luotettavan konseptin, jossa asiakkaamme voi rakentaa eripituisia liikunta- ja hyvinvointireittejä erilaisille käyttäjille.

WellNomadin reitit on pelattavissa ja seurattavissa maksuttomassa Nomadi-sovelluksessa, ja hyvinvointireittien muokkaus ja päivitys on helppoa.Esimerkiksi potilasjärjestö voi tarjota samaa reittiä eri puolilla Suomea. WellNomadin hyvinvointireitti sisältää jo askellaskurin, ja reitteihin on mahdollista lisätä avointa tietoa rikastamaan reitiltä saatavaa palautetta. Samoin voimme siirtää tietoa edelleen terveydenhuollon ammattilaisten analysoitavaksi. "

link
link

Exerium

Exerium kehittää kuntoutusvälineitä, jotka parantavat kehonhallintaa ja tasapainoa uudella tavalla. Tuotteet on tarkoitettu fysioterapiaan ja kuntoutukseen, niin laitoksiin kuin kotikäyttöönkin. Kuntoutustuolissa pelataan tietokonepelejä omaa kehoa peliohjaimena käyttäen. Hauskaa, helppoa ja tehokasta! Vaikutus ulottuu keskikehon syviin tukilihaksiin ja ehkäisee selkävaivoja sekä parantaa kehon hallintaa. Kuntoutustuoli sopii hyvin myös työpaikkojen taukohuoneisiin.

Lue lisää meistä www.exerium.com

link
link

Fluente Kumppanit

Fluente Kumppanit auttaa hyvinvointialan yrityksiä, sosiaali- ja terveysalan järjestäjiä, palveluntuottajia ja -kehittäjiä rakentamaan toimivat sote-markkinat, verkostoitumaan ja varmistamaan myönteisen hyvinvointi- ja sote-palveluiden kuluttajakokemuksen, vaikuttavuutta unohtamatta. Vahvuutemme on monipuolinen osaaminen ja digitaalisuuden mahdollisuuksien ymmärtäminen ja soveltaminen liiketoiminnan ydinprosesseissa. Tavoitteena on, että sinulla on enemmän entistä tyytyväisempiä ja kannattavampia asiakkaita.

Avullamme voit myös luoda tien itse maksavien asiakkaiden markkinoille. Teemme kaikkemme arvolupauksemme lunastamiseksi ja haluamme, että sinäkin pystyt tekemään niin. Usein lupauksien lunastamiseen tarvitaan muidenkin apua toimivan palvelukokonaisuuden rakentamiseksi. Verkostomaisen toiminnan kehittäminen ja alan kärkiyritysten sparraaminen on toinen luontomme.

Lue meistä lisää: fluente.fi

link

Headsted

Headsted kehittää verkko-ohjelmia henkisen hyvinvoinnin haasteisiin, kuten stressiin, univaikeuksiin, jännitykseen ja masentuneisuuteen. Harjoitusohjelmat ovat ensisijaisesti suunnattu lievistä oireista kärsiville tai uutta näkökulmaa ja suuntaa elämäänsä kaipaaville. Niitä voi käyttää myös täydentämään valmennuksia, terapiaa, tukiryhmiä ja kuntoutusta. Ohjelmien taustalla ovat Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen ja VTT:n tutkimukset.

Tutustu tarkemmin: www.headsted.fi

link
link

Huoleti

HUOLETI Oy on terveysteknologia-alan start-up yritys, joka kehittää uudenlaista sosiaalista auttamiskonseptia ja verkostoitumispalvelua. Työskentelemme tiiviisti eri järjestöjen, julkissektorin ja käyttäjien (mm. syöpäsairaiden ja ikäihmisten) kanssa.

Huoleti -sovelluksemme tarjoaa apuvälineitä arjesta selviytymiseen. Sovellus kokoaa yhteen sekä sairastuneita, ikä-ihmisiä, heidän läheisiään että laajan vapaaehtoisten joukon tueksi ja turvaksi. HUOLETI.n avulla on mahdollista saada apua arjen haasteisiin, löytää vertaisia ja hakea tietoa IBM Watson tekoälyn avulla.

HUOLETI ja elämä jatkuu!

Lue meistä lisää:
www.huoleti.fi
Huoletin Facebook-sivu
Huoletin Twitter-tili

link
link

Kineso

Kineso kehittää mobiililaitteille (tabletit, älypuhelimet) suunniteltuja sovelluksia, jotka visualisoivat fysioterapiaharjoitteita uudella tavalla. 3DFysio-sovellukset ovat erittäin helppokäyttöisiä ja innostavia!

Fysioterapeuteille tarjotaan 3D-animaatiokirjasto, jonka pohjalta voi nopeasti muutamalla näpäytyksellä luoda ja jakaa kuntoutujille räätälöityjä kuntoutusohjelmia. Kuntoutujat saavat omalle mobiililaitteelleen heille henkilökohtaisesti räätälöidyn ohjelman, jossa on kirjoitetun ohjeistuksen lisäksi visuaaliset harjoitteet. Näissä 3D-animaatioissa nähdään avatarin esittämänä harjoitteiden liikeradat alusta loppuun saakka ja joka suunnalta (360°).

Lue lisää meistä www.kineso.fi.

link

LivingSkills

LivingSkills Oy on tamperelainen asiantuntijayritys, joka on perustettu vuonna 2016. LivingSkills tarjoaa ratkaisuja sosiaali- ja terveydenhuoltoalan arviointitarpeisiin sekä digitaalisia työvälineitä yksilölliseen ja voimavarakeskeiseen taitovalmennukseen ja kuntoutukseen.

Julkinen sektori käyttää vuosittain 35 miljardia euroa julkisiin hankintoihin, joista iso osa suuntautuu palveluihin. Tähän asti sote-palveluntuottajien toiminnan vaikuttavuutta on pystytty vertailemaan hyvin heikosti keskenään. Kunnissa palveluja on kilpailutettu suoritteet eikä vaikutukset edellä. Kestävyysvaje haastaa meitä investoimaan yhteisiä veroeuroja paljon nykyistä vaikuttavammin. Tähän tarvitaan sovellusta, jonka avulla voidaan arvioida ja vertailla eri palveluntuottajien toiminnan tuloksellisuutta.

LivingSkills on helppokäyttöinen, digitaalinen työväline, johon on integroitu kaikki asiakastyön eri vaiheet: nykytila-analyysi (asiakkaan taitojen, kykyjen ja palvelutarpeen kartoitus), kehityssuunnitelma ja tavoitteellinen työskentely taitojen vahvistamiseksi. Toiminnan tuloksellisuuden arviointia ja pidemmän aikavälin vaikuttavuuden seurantaa tehdään niin organisaatio- kuin kuntatasollakin.

Lue meistä lisää: www.livingskills.fi

link

Livtec

Livtec Oy on Tampereella ja Jyväskylässä toimiva, mutta valtakunnallisesti ennakoivan terveydenhuollon palveluita tarjoava yritys, jonka päätuotteita ovat työnantajille ja terveysalan toimijoille suunnatut hyvinvointimittaukset ja kartoitukset, sekä niihin liittyvät valmennukset.

Livtec filosofia perustuu ajatteluun, että ihminen on kokonaisuus, jossa keho ja mieli ovat vahvasti kytköksissä toisiinsa. Fyysinen ja henkinen palautuminen, usein kivutkin, ovat monen tekijän summa. Niihin vaikuttavat niin elämäntapamme kuin ulkoinen kuormitus. Livtec mittaukset ja valmennukset kattavatkin keskeiset hyvinvointiin vaikuttavat alueet ja tuovat työkaluja ennakoivaan terveyden ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tätä kautta on saavutettavissa panostukseen nähden moninkertaisia säästöjä vähentyneinä sairaspoissaoloina.

Omasta ja lähimmäisten terveydestä kiinnostuneet kuluttajat voivat myöskin tilata näitä ammattilaisten hyödyntämiä mittauksia ja palveluita verkkokaupastamme.

Lisätietoja: www.livtec.fi

link

Meal My Day

Uusi suomalainen resepti- ja ruokapäiväkirja Meal My Day muuttaa laihduttamisen sekä monipuolisen ruokailun. Nettipalvelun filosofia perustuu siihen, että jokaisen pitäisi pystyä nauttimaan monipuolisesta sekä terveellisestä ruokavaliosta, ilman tiukkoja dieettejä tai kalliita lisäravinteita. Ennakoiva ajattelu ja suunnitelmallisuus säästää vaivaa ja puhdasta rahaa. Vajaa tuhannesta reseptistä valitaan itselleen sopivimmat annokset ja keskitytään automaattisesti runsaaseen kasvisten käyttöön. Palvelusta löytyy 30 valmista ruokavaliota ja se myös ottaa huomioon yleisimmät ruokarajoitteet. Valmiista ruokavaliosta muodostuu myös ostoslista avuksi.Perinteinen kotiruoka ja säännöllinen ateriarytmi on ratkaisu painon kanssa jojoiluun. Hyvä ruoka kuuluu kaikille!

Lue meistä lisää: www.mealmyday.com

link
link

Moodmetric

Moodmetric on teknologiayritys, joka tarjoaa tuotteita ja palveluja stressin ja palautumisen hallintaan.

Moodmetric-älysormus ja siihen liittyvä puhelinsovellus ovat yksinkertainen tapa mitata henkistä kuormitusta sekä palautumista. Ainoana reaaliaikaisesti stressitasoa mittaavaa kannettavana laitteena sormus auttaa tekemään huomioita ja toimenpiteitä oikealla hetkellä.

Älysormuksen toiminta perustuu ihon sähkönjohtavuuden mittaukseen ja mahdolliset sovellusalueet ulottuvat yksilön hyvinvoinnista lääketieteellisiin ratkaisuihin.

Lisätietoja: info@moodmetric.com, www.moodmetric.com

link

Movendos

Movendos kehittää ratkaisuja yksilölliseen ja vaikuttavaan valmennukseen. Ratkaisumme avulla terveyden/hyvinvoinnin ammattilainen voi pitää tietoturvallisesti yhteyttä asiakkaaseen tapaamisen välissä, seurata edistymistä ja tukea muutokseen. Sovellusalueita ovat terveysvalmennus,työhyvinvointivalmennus, fysioterapia, psykoterapia, kuntoutus, uravalmennus, elämänhallinnan ohjaus... Movendos on spin-off Tampereen Teknillisen Yliopiston terveyskäyttäytymistieteen tutkimuksesta.

Lue lisää www.movendos.com

link
link

MSD

MSD toimii paremman elämän puolesta 140 maassa. Pääyhtiömme Merck & Co., Inc:in pääkonttori sijaitsee Kenilworthissa New Jerseyssä, Yhdysvaltojen itärannikolla. Reseptilääkkeemme, rokotteemme, biologiset hoitomuotomme ja eläinlääkkeemme ovat potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten käytössä kaikkialla maailmassa. Työskentelemme asiakkaidemme kanssa päivittäin, jotta löydämme uusia tapoja ratkaista terveydenhuollon haasteita. Lukuisat yhteiskuntavastuu- ja kumppanuusohjelmamme osoittavat, että olemme omalta osaltamme sitoutuneet tuomaan terveydenhuollon palvelut kaikkien ulottuville.

MSD. Paremman elämän puolesta.

Lisätietoa: www.msd.fi, www.merck.com, www.parempaaelamaa.fi ja www.facebook.com/MSDFinland

link
link

Neuro Event Labs

Neuro Event Labs auttaa epilepsiapotilaita saamaan parhaan mahdollisen hoidon tarjoamalla innovatiivisia ratkaisuja kohtausten havaitsemiseen. Ratkaisumme avulla hoitohenkilökunta saa kohtauksista paremman tiedon, jonka perusteella he voivat valita parhaan mahdollisen hoidon potilaalle.

Lue meistä lisää: http://www.neuroeventlabs.com

link

Olfactomics

Olfactomics Oy on biolääketieteellinen spin-off-yritys, joka on erikoistunut hajuun perustuvan helppokäyttöisen, nopean, luotettavan, tarkan, kustannustehokkaan ja edistyneen teknologian kehittämiseen.

Olfactomicsin konsepti koostuu näytteenottojärjestelmästä, elektronisesta nenästä ja edistyksellisestä oppivasta pilviarkkitehtuuria käyttävästä käyttäjäystävällisestä ohjelmistoratkaisusta. Elektronisen nenän sensoreilta ja taustatiedoista saatu tieto käsitellään pilviarkkitehtuuriin perustuvassa tietokannassa ja tulosten perusteella voidaan diagnosoida esimerkiksi sairaus.

Olfactomicsin strategia on tieteellinen ja perustuu tieteellisiin referensseihin ja yli vuosikymmenen kestäneeseen tutkimukseen. Tällä hetkellä sovellukset on suunniteltu vaativaan erikoissairaanhoitoon ja sairaaloihin. Tulevaisuudessa sovellukset kehittyvät perusterveydenhuoltoon ja lopulta kuluttajien käyttöön. Samalla sovellukset kehittyvät sairauksien toteamisesta terveyden seurannan ja sairauksien ennaltaehkäisyn kautta koko hyvinvoinnin seurantaan.

link
link

Physilect

Physilect Oy kehittää liikkeentunnistukseen perustuvia pelillistäviä kuntoutusratkaisuja, joita voidaan käyttää potilaiden etäkuntoutukseen kotioloissa. Ratkaisu perustuu XBox 360 peleistä tuttuun liikkeentunnistuksen teknologiaan. Laitteisto koostuu TV/LCD kuvaruudusta, Microsoft Kinect liikkeentunnistimesta sekä kuvaruudun takapaneeliin kytketystä mikrotietokoneesta, johon on asennettu Physilect ohjelmisto. Palvelun perusajatus on, että asiakas (kaupunki, kuntoutuskliniikka, fysioterapeutti, hoivalaitos) voi räätälöidä ko. harjoitteita potilaan tarpeisiin sopiviksi, hyödyntäen omaa erityisosaamista. Näin saadaan jokaiselle potilaalle sopiva kuntoutusohjelma, jonka mukaan potilas voi harjoitella kotioloissa. Ohjelmisto ohjaa Potilaan harjoitusta mm. seuraamalla toistojen määrää ja suorituksen laatua. Physilect pilvipalvelun avulla potilaan kuntoutusta voidaan seurata tapaamatta häntä henkilökohtaisesti.

Lue meistä lisää: www.physilect.com

link

Roche

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka valmistaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, tulehdussairauksien, keuhkosairauksien ja keskushermostosairauksien hoitoon. Roche on maailman johtava yritys in vitro –diagnostiikassa sekä edelläkävijä syövän kudosdiagnostiikassa ja diabeteksen hoidossa. Rochen yhdistetty vahva osaaminen sekä lääkealalla että diagnostiikassa on tehnyt Rochesta yksilöidyn terveydenhoidon johtavan yrityksen. Rochen yksilöidyn terveydenhoidon strategian tavoitteena on tarjota jokaiselle potilaalle juuri hänelle sopiva hoito

Keväällä 2016 sovimme TAYS:n ja FinnMedi Oy:n kanssa yhteistyöstä tutkimuksen, koulutuksen ja hoitoketjujen kehittämisen saralla. Tavoitteemme on yhteistyön kautta edelleen parantaa hoitotuloksia Tampereen seudulla. Yhteistyösopimus mahdollistaa myös kliinisten lääketutkimusten määrän lisäämisen Tampereella ja tutkimuskäytänteiden kehittämisen. Uskomme, että HealthHUB muodostaa yhteisön, joka pystyy kehittämään ratkaisuja kaikkein vaikeimpiin terveydenhuollon haasteisiin. Me haemme HealthHUBin kumppaneita perinteiset raja-aidat ylittävään yhteistyöhön.(FI/ROCH/1611/0151)

Lue lisää: roche.fi, lisääaikaa.fi

link

Sensotrend

Sensotrend suunnittelee diabeetikoiden elämää ja arkea helpottavia tuotteita ja palveluita. Innovaatioiden tarkoituksena on hoitohenkilökunnan ja diabeetikon välisen kommunikoinnin ja tiedonkulun parantaminen. Sähköinen Omahoitolomake on jo saanut hyvän vastaanoton ja nyt kehitteillä on Diabetespäiväkirja. Se kerää yhteen verensokeriarvoihin vaikuttavat tekijät automaattisesti – suoraan mittareista, sensoreista ja sovelluksista.

Lue lisää meistä: www.sensotrend.fi

link

Smart Break

Smart Break on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asialla! Smart Breakin taustalla on halu muuttaa ja parantaa suomalaista työelämää ja samalla suomalaisten ihmisten hyvinvointia työssä. Kiireen ja suorituspaineiden lisääntyessä työntekijöiden terveydestä, jaksamisesta ja hyvinvoinnista eri toimialoilla on yhä vaikeampi pitää huolta. Tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen lisäksi sairauspoissaolojen ja ennenaikaisten eläkkeiden syynä ovat yhä useammin mielenterveysongelmat. Ohjelmistokehittäjä Oy Raisoft Ltd ja työhyvinvoinnin asiantuntija Maria Finell päättivät yhdistää osaamisensa luodakseen konseptin, jolla tuodaan työpaikoille lisää hyvinvointia ja parannetaan samalla kotimaisten yritysten kilpailukykyä.

Smart Break -filosofia Smart Break ei ole ainoastaan taukoliikuntaohjelmisto, vaan hyvinvointifilosofia. Sen perusajatus on, että työhyvinvointipanostusten pitää tuottaa tulosta ja parantaa työntekijöiden kokonaisvaltaista hyvinvointia – vaikka työntekijöiltä ei vaadita enemmän aikaa, jaksamista tai tehoja.

Tutustu tarkemmin: www.smart-break.com Lisätietoja maria.lipsonen@smart-break.com

link